Ik weet dat het schrijven van een recensie over één bepaalde Albert Heijn een beetje is als schrijven over één lokale Starbucks of McDonalds, maar de Albert Heijn op de Dam van Amsterdam is een zogeheten Albert Heijn XL en daarom is het toch uniek genoeg om een eigen individuele review te krijgen. In Amerika is er een soortgelijke super supermarkt die bekend staat als Whole Foods.

Supermarkt sushi wordt meestal niet erg gewaardeerd, maar ik moet zeggen dat het sushi hoekje van deze Albert Heijn er één is waar ik toch echt graag regelmatig langs ga de laatste tijd. De koks zijn gedurende de hele dag bezig met verse sushi maken! Het is wel hele eenvoudige niet-speciale sushi en het is zeker niet goedkoop. Maar sushi is nergens goedkoop. Ik vind het een stuk prettiger dan door de hele stad lopen en hopen dat je een keer een goed restaurant tegenkomt, dus voor 10 tot 20 euro voor een lekkere combinatie van sushi met kwaliteitsvis smaakt prima. Ik zou het een kans geven!

Behalve de sushi heeft deze plek ook een enorm aanbod van klaargemaakte maaltijden zoals broodjes en salades. Als je stevige en gezonde trek hebt in de buurt en tegelijk haast, zou ik gewoon bij een Albert Heijn XL langskomen want het is het altijd waard! Het scheelt veel tijd in vergelijking tot de traditionele manier om aan een maaltijd te komen; zeker in Amsterdam. Voorbeelden van de verse klaargemaakte producten zijn smoothies, fruit, een granola reep, en geroosterd vlees.
In een XL kun je zelfs ook leuke cadeaus vinden die je aan vrienden of familie kunt geven en zeker niet afgezaagde tourist-cadeautjes. De zelfbediening van de Albert Heijn XL maakt het allemaal een nog snellere ervaring. Het is eenvoudig en je hoeft vrijwel nooit in de rij te staan.

Wil je meer recensies ontvangen? Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen!

Naam

Email

SHARE
Next articleNicht noch ein Schulabbrecher